Full Lips

Wat is een Full Lips SPMU behandeling?

Semi-permanente make-up voor de lippen stijgt in populariteit. De meeste vrouwen dromen van vollere lippen. Veranderingen aan de lippen zijn ook erg populair geworden door beroemdheden en de media.

Lippen spelen dus een belangrijke rol in de beauty industrie. 

Heb jij genoeg van het steeds bijwerken van je lipstick, of ben jij niet tevreden met de vorm van de lippen? Dan is SPMU voor de lippen misschien wel iets voor jou!

Helaas is het zo dat we door de jaren heen allemaal de contouren en de kleur van onze lippen verliezen. Door gebruik te maken van de pigmenteer machine, ultra fijne naaldjes en de mooiste pigmentkleuren speciaal voor de lippen, kunnen we de meest prachtige lippen creëren.  

Bij een SPMU Full Lips behandeling worden de gehele lippen ingekleurd. De Full Lips behandeling is de trend van het moment, je kunt je lippen heel erg natuurlijk (nude) laten inkleuren, maar ook met hele sprekende kleuren. Je hebt de keuze om de contouren van de lippen zichtbaar te laten plaatsen of niet.

Met SPMU voor de lippen kunnen je lippen er op elk moment van de dag verzorgd uit zien. Alle imperfecties betreffende de contouren, vorm en kleur van de lippen worden gecorrigeerd. De lipcontouren worden strakker, ogen voller en krijgen een mooie natuurlijke levendige kleur. 

De Full Lips behandeling is een mooie aanvulling voor de lippen die behandeld zijn met lip-fillers. Door het volume van de lip-fillers kun je de natuurlijke contouren en kleur van de lippen verliezen. Deze SPMU behandeling is daar een perfecte aanvulling op. Denk er wel aan dat je pas 4 weken na het plaatsen van fillers een SPMU lippen behandeling kunt doen. En andersom, je kunt 6 weken na het plaatsen van een lip-pigmentatie weer lip-fillers nemen.

Belangrijk om te weten de SPMU behandeling van de lippen is geen vervanging voor lipstick.

Zo intensief van kleur en compact als bij een lipstick kan een Full Lips behandeling nooit worden. Ook kan – afhankelijk van of je het koud of warm hebt – de kleur van dag tot dag verschillen. Een lipgloss kan ervoor zorgen dat de kleur nog rijker naar voren komt. Wil je een andere kleur dan kan er gewoon een lipstick overheen gezet worden :).

Hoelang heb ik plezier van mijn Full Lips behandeling? 

SPMU op de lippen ziet er altijd heel erg natuurlijk uit. Na het genezingsproces blijft er een natuurlijke blos op je lippen achter. Dit blijft 3 tot 5 jaar zichtbaar op je lippen, afhankelijk van je lifestyle, huidfactoren en leeftijd.

Hoe ziet een Full Lips behandeling er uit?

1. Intake.

Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt er bij elke afspraak het “informed consent” formulier ingevuld (verplicht volgens de GGD-richtlijnen). Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. SPMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen niet worden uitgevoerd. Mocht je bekend zijn met Herpes Simplex (koortslip), dan raden we je aan even contact op te nemen, hier is een speciale behandeling voor nodig. Mochten er vragen zijn m.b.t. bovenstaande neem dan even contact op via info@indulgebeauty.nl

2. Voortekenen.

Na de intake bespreken we welke pigment kleur het beste bij jou past. Dit doen we door het gekozen pigment met een penseel op je lippen aan te brengen, zo krijg je een beter beeld van de stijl en kleur. Na het kiezen van de juiste kleur gaan we de lippen voortekenen. Dit doen we met de pigment kleur zodat we goed de vorm kunnen bepalen. De vorm van de lippen wordt zo secuur en precies mogelijk uitgemeten en aangepast naar de vorm, botstructuur en gelaatstrekken van je gezicht. Het uitgangspunt is om de lippen zo natuurlijk mogelijk te houden en het beste uit de vorm van je eigen lippen te halen. Als dit geheel naar jouw tevredenheid is, starten we de behandeling. 

3. Start behandeling.

Nadat de vorm en kleur zijn bepaald, starten we met de behandeling. De behandeling duurt ongeveer 3 uur. Er wordt gebruik van de apparatuur en pigmenten van Swiss Color (Zwitsers merk). Het is een schitterend merk waar veel aandacht wordt besteed aan intense research. De Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor precisie en veiligheid. Daarnaast zijn de Swiss Color pigmenten ijzeroxide vrij en vrij van PAA’s en PAKS, hierdoor gaan de pigmenten niet verkleuren (ook niet op langere termijn).

4. Nazorginstructies.

Voorafgaand aan de behandeling ontvang je per mail duidelijke nazorginstructies. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de lippen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

5. Nabehandeling.

Minimaal 6 tot maximaal 10 weken na de eerste behandeling vindt uiterlijk de nabehandeling plaats. De lip-pigmentatie zal behoorlijk teruglopen in kleur. Dit is een normaal proces, de huid van de lippen is flinterdun en er zal veel pigment weer loslaten, dit komt omdat de lippen veel belast worden, we eten, drinken, kussen en likken aan de lippen. De pigmenten moeten als het ware opgebouwd worden, laag voor laag. Bij de 2e behandeling werken we de pigmentatie weer bij, dit om de lippen te perfectioneren en eventueel de kleur iets meer intensiteit te geven. In sommige uitzonderlijke gevallen is er een 3e behandeling nodig. 

Hoe verloopt het genezingsproces van de lip-pigmentatie?

Dag 1-3: zeer donker van kleur.
Dag 4-10: korstjes en vervelling (geen kleur onder de korstjes).
Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien.
Dag 29-35: lichte kleur te zien.
Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar.

Na de eerste sessie 30% zichtbaar resultaat.
Na bijwerken 70% zichtbaar resultaat.

Voor wie is een Full Lips behandeling geschikt?

 • Bij asymmetrische lippen.
 • Geschikt voor een heel natuurlijk (nude) effect.
 • Zichtbaar/geen zichtbaar contour.
 • Je lippen zijn 24/7 smudgeproof en de kleur loopt nooit uit.
 • Het kan de ideale behandeling zijn als je allergisch bent voor normale make-up.
 • Geschikt om de vorm van de lippen te corrigeren of juist te optimaliseren.
 • Geschikt om een intensere kleur van de lippen te creëren.
 • Bij correctie van een hazenlip/schisis.
 • Bij vale of bleke lippen.
 • Om donkere lippen op te lichten/lip lightning.
 • Voor degene die de contouren van hun lippen kwijt zijn door fillers of Herpesvirus.
 • Bij smalle lippen.

Kan ik met een koortslip (Herpes Simplex) toch een Lips behandeling krijgen? 

Een koortslip is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een virus, het zogenaamde “Herpes Simplex virus”. Een koortslip is een veel voorkomende blaasjesziekte van de huid- en slijmvliezen. 

Als je eenmaal blootgesteld bent aan dit virus, dan blijft deze levenslang in het lichaam aanwezig. In tijden van stress en op de momenten dat het afweersysteem verlaagd is wordt het virus actief. Dit uit zich dan in blaasjes op onder andere de lippen.

Tijdens Full Lips SPMU behandeling krijgt de huid te maken met een soort “stresssituatie”. Dit is een niet noemenswaardige stresssituatie, maar voldoende om in 90% van de gevallen het herpesvirus actief te krijgen.

Het virus zelf is natuurlijk niet gevaarlijk voor degene die de SPMU behandeling ondergaat, wel voor de mensen om je heen. Er is een mogelijkheid, bij een uitbraak, dat het aangebrachte pigment wordt aangetast. 

Als je bekend bent met een koortslip (ook als je het al jaren niet hebt gehad) en je wilt toch een Full Lips behandeling (dit geldt voor alle lip behandelingen), dan is het belangrijk om goed de voor- en nazorg instructies te volgen en je daaraan te houden. 

Het advies: voor de behandeling van de lippen wordt er aangeraden om via de huisarts een kuur (met Aciclovir/Valaciclovir of ander middel) te halen. Een ander advies is om van tevoren te starten met het innemen van L-Lysine. Dit is een natuurlijk voorkomend aminozuur waarbij de kans op een koortslip vlak voor de behandeling aanzienlijk afneemt. Mochten er vragen zijn m.b.t. bovenstaande neem dan even contact op via info@indulgebeauty.nl

Wanneer het virus actief is op de behandeldag kun je uiteraard niet behandeld worden voor de SPMU lips behandeling, je moet wachten tot het geheel genezen is.

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken