Fusion Brows

Wat zijn Fusion Brows?

Twijfel jij tussen Microblading, Hairstrokes en Powder Brows? Kies dan voor Fusion Brows.

De Fusion Brow is een combinatie van hairstrokes (met de machine of handmatig) samen met Powder Brows.

Tijdens de Fusion Brow behandeling wordt er dus gebruik gemaakt van 2 verschillende technieken. Tijdens het 1e deel van de behandeling worden de hairstrokes gezet. De hairstrokes kunnen met de machine geplaatst worden maar ook door middel van de microblading tool, dit is afhankelijk van het huidtype. Er worden levensechte haartjes getekend, voor een natuurlijk luchtig effect. De focus van de haartjes ligt vooral op de lichtere delen van de wenkbrauw voor een natuurlijk opbouw. Dit wordt met uiterste precisie gedaan en elk haartje krijgt de juiste vorm zodat ze mee kunnen vloeien met de natuurlijke haargroei. 

Bij het tweede deel wordt er in de wenkbrauw een gedeelte Powder Brow met de machine geplaatst. De focus van de Powder Brows ligt met name op de onderkant en staart van de wenkbrauw. Dit om mooie strakke lijnen en diepte in de wenkbrauwen te creëren. Laag voor laag wordt er een zachte pixel laag gecreëerd tot de juiste intensiteit is bereikt. Met Powder Brows kan er een mooi ombré (van donker naar licht) effect behaald worden, waardoor de wenkbrauwen heel natuurlijk ogen.

Dit is de perfecte combinatie tussen een natuurlijke wenkbrauw en een wenkbrauw aangezet met make-up.

Hoe lang heb ik plezier van mijn Fusion Brows?

Bij alle semi-permanente make-up behandelingen is het resultaat semi-permanent. Dit betekent dat je Fusion Brows ongeveer 2 tot 4 jaar zichtbaar blijven in de huid en onder invloed van natuurlijke cel vernieuwing en UV-licht geleidelijk en gelijkmatig vervagen (zonder te verkleuren). Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kan genieten van je SPMU. Daarnaast is het van belang dat je de wenkbrauwen goed verzorgd zoals beschreven in het nazorg advies.

Er wordt aangeraden om na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch up te geven om langer te genieten van de perfecte wenkbrauwen. Bij een touch up behandelingen worden andere kosten in rekening gebracht.

Bij een SPMU behandeling is 1 gratis nabehandeling inbegrepen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat de huid het pigment niet goed opneemt. Dit is van tevoren niet te voorspellen. In dit geval kan een extra nabehandeling nodig zijn. Hier zijn kosten aan verbonden. Lees hier meer info.

Hoe ziet een Fusion Brow behandeling eruit?

1. Intake.

Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt er bij elke afspraak het “informed consent” formulier ingevuld (verplicht volgens de GGD-richtlijnen). Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. SPMU wordt namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen afgeraden. Mochten er vragen zijn m.b.t. bovenstaande neem dan even contact op via info@indulgebeauty.nl

2. Voortekenen.

De wenkbrauwen worden altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Er is geen ‘standaard’ vorm. Er wordt kritisch gekeken naar de bestaande wenkbrauwen en hierbij wordt een oprecht en persoonlijk advies opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Met verschillende meetinstrumenten en tools wordt middels brow mapping de ideale wenkbrauw vorm uitgemeten die perfect past bij de botstructuur, spierdikte en gelaatstrekken van je gezicht. Het uitgangspunt is om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te houden en het beste uit je eigen wenkbrauw te halen.

Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen zodat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten. Na het voortekenen bepalen we samen de kleur die het beste bij jouw gezicht en natuurlijke haarkleur past. Als dit geheel naar jouw tevredenheid is, starten we de behandeling en worden jouw nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd.

3. Start behandeling.

Nadat de vorm en kleur zijn bepaald, starten we met de behandeling. De behandeling bestaat uit 2 technieken, we starten met de hairstrokes. Hiermee wordt een mooie natuurlijke basis gezet. Daarna wordt de wenkbrauw afgemaakt met een powder techniek voor de strakke lijnen en de diepte van de wenkbrauw. De behandeling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Er wordt gebruik van de apparatuur en pigmenten van Swiss Color (Zwitsers merk). Het is een schitterend merk waar veel aandacht wordt besteed aan intense research. Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor precisie en veiligheid. Daarnaast zijn Swiss Color pigmenten ijzeroxide vrij en vrij van PAA’s en PAKS, hierdoor gaan je wenkbrauwen niet verkleuren (ook op langere termijn).

4. Nazorginstructies.

Voorafgaand aan de behandeling ontvang je per mail duidelijke nazorginstructies. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

5. Nabehandeling

Tussen 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt uiterlijk de nabehandeling plaats. Dit om de wenkbrauwen te perfectioneren en eventueel de kleur iets meer intensiteit te geven.

Hoelang duurt een Fusion Brow behandeling?

Gemiddeld duurt de SPMU behandeling bij Fusion Brows 2,5 tot 3 uur. Tijdens de intake wil ik graag weten wat je wensen en verwachtingen zijn. Daarna worden de wenkbrauwen uitgemeten met een speciale brow mapping techniek. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen omdat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten.

Als we samen de juiste vorm hebben gecreëerd breng ik een aantal pigmenten aan op het voorhoofd om te bepalen welke kleur bij jou past. Hierna starten we met de behandeling.

Na de behandeling krijg je duidelijk schriftelijke nazorginstructies mee. Deze zijn belangrijk bij het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken