Hairstroke Brows

Wat zijn Hairstroke Brows?

De hairstrokes techniek, beter bekend als 3D Hairstrokes, is een speciale techniek. Bij deze techniek worden levensechte haartjes getekend met een pigmenteer machine en een flinterdun naaldje. Deze techniek staat ook wel bekend om de natuurlijke en luchtige (open) uitstraling. De haartjes die worden gepigmenteerd worden met uiterste precisie gemaakt en krijgen de juiste vorm zodat ze mee kunnen vloeien met de natuurlijke haargroei. De wenkbrauwen zijn dankzij de hairstrokes techniek niet van echt te onderscheiden omdat we rekening houden met de individuele haargroei van elke klant. Het resultaat is super realistische wenkbrauwen, met een 3D effect net zoals bij echte wenkbrauwen.

Hoelang heb ik plezier van mijn Hairstroke Brows?

Bij alle SPMU behandelingen is het resultaat semi-permanent. Dit betekent dat Hairstroke Brows ongeveer 2 tot 4 jaar zichtbaar blijven in de huid en onder invloed van natuurlijke cel vernieuwing en UV-licht geleidelijk en gelijkmatig vervagen (zonder te verkleuren). Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kunt genieten van je SPMU. Daarnaast is het van belang dat je de wenkbrauwen goed verzorgd zoals beschreven in het nazorg advies.

Het wordt aangeraden om na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch up te geven om langer te genieten van de perfecte wenkbrauwen. Bij een touch up behandelingen worden lagere kosten in rekening gebracht, dit is een vorm van bijwerken. 

Bij een SPMU behandeling is 1 gratis nabehandeling inbegrepen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat de huid het pigment niet goed opneemt. Dit is van tevoren niet te voorspellen. In dit geval kan een extra nabehandeling nodig zijn. Hier zijn kosten aan verbonden. Lees hier meer info.

Hoe ziet een Hairstroke Brow behandeling eruit?

1. Intake.

Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt er bij elke afspraak een “informed consent” formulier ingevuld (verplicht volgens de GGD-richtlijnen). Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. SPMU wordt namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen afgeraden. Mochten er vragen zijn m.b.t. bovenstaande neem dan even contact op via info@indulgebeauty.nl

2. Voortekenen.

De wenkbrauwen worden altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Er is geen ‘standaard’ vorm. Er wordt kritisch gekeken naar de bestaande wenkbrauwen en hierbij wordt een oprecht en persoonlijk advies opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Ook wordt er specifiek gekeken naar de haargroei richting van de wenkbrauwen zodat elke Hairstroke Brow zijn eigen unieke patroon heeft (net zoals de natuurlijke wenkbrauwen). Met verschillende meetinstrumenten en tools wordt door brow mapping de ideale wenkbrauw vorm uitgemeten die perfect past bij de botstructuur, spierdikte en gelaatstrekken van je gezicht. Het uitgangspunt is om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te houden en het beste uit je eigen wenkbrauw te halen. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen zodat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten. Na het voortekenen bepalen we samen de kleur die het beste bij jou gezicht en natuurlijke haarkleur past. Als dit geheel naar jouw tevredenheid is, starten we de behandeling en worden jouw nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd.

3. Start behandeling.

Nadat de vorm en kleur zijn bepaald, starten we met de behandeling. De behandeling duurt ongeveer 3 uur. Er wordt gebruik gemaakt van de apparatuur en pigmenten van Swiss Color (Zwitsers merk). Het is een schitterend merk waar veel aandacht wordt besteed aan intense research. De Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor precisie en veiligheid. Daarnaast zijn Swiss Color pigmenten ijzeroxide vrij en vrij van PAA’s en PAKS, hierdoor gaan je wenkbrauwen niet verkleuren (ook op langere termijn). 

4. Nazorginstructies.

Voorafgaand aan de behandeling ontvang je per mail duidelijke nazorginstructies. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

5. Nabehandeling.

Tussen 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt uiterlijk de nabehandeling plaats. Dit om de wenkbrauwen te perfectioneren en eventueel de kleur iets meer intensiteit te geven.

De voordelen van Hairstroke Brows?

  • Deze is geschikt voor de jonge/droge huid en mensen die een natuurlijk ogend resultaat willen. 
  • Geschikt als je hele dunne of geen wenkbrauwen hebt.
  • Omdat er een machine en naald wordt gebruikt, kan er preciezer worden gewerkt en zal dit minder trauma aan de huid veroorzaken dan microblading.
  • Wakker worden met perfecte wenkbrauwen, dat scheelt tijd in de ochtend.
  • Hairstrokes Brows gaan 1,5 tot 2 jaar mee voordat er een touch up nodig is.

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken