Microblading

Wat is microblading?

Microblading is een vorm van semi-permanente make-up waarbij er gebruik wordt gemaakt van een mesje (blade) dat bestaat uit meerdere micro naaldjes op een rijtje. 

Met de microblading tool worden er handmatig micro sneetjes in de huid van de wenkbrauwen gemaakt. Deze sneetjes worden vervolgens opgevuld met pigment. De haartjes worden één voor één in een vloeiende beweging gezet. Dit leidt tot precieze en verfijnd getekende haartjes die een zacht en natuurlijk effect geven. Deze techniek is vooral geschikt voor vrouwen en mannen, met weinig tot geen wenkbrauwen, die graag een mooi getekende wenkbrauw willen hebben die er natuurlijk uitziet. Ook met deze techniek wordt er rekening gehouden met de natuurlijke haargroeirichting voor een natuurlijk resultaat. De haren van een wenkbrauw groeien bij iedereen anders, ze zijn net zo uniek als een vingerafdruk. Het is dus van belang dat hier goed rekening mee wordt gehouden.

Hoelang heb ik plezier van microblading?

Bij alle SPMU behandelingen en ook bij microblading is het resultaat semi-permanent (mits goed geplaatst). Dit betekent dat microblading ongeveer 8 maanden tot 1,5 jaar zichtbaar blijft in de huid.  Door de micro sneetjes in de huid bij microblading wordt het pigment op een andere manier in de huid vastgehouden. Dit zorgt ervoor dat het pigment minder lang aanwezig blijft. Ook door de invloed van natuurlijke celvernieuwing en UV-licht wordt het pigment lichter en zal geleidelijk en gelijkmatig vervagen (zonder te verkleuren). Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kunt genieten van je SPMU. Daarnaast is het van belang dat je de wenkbrauwen goed verzorgd zoals beschreven in het nazorg advies.

Het wordt aangeraden met microblading om na maximaal ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch up te geven. Dit is nodig om langer te  kunnen genieten van de perfecte wenkbrauwen. Bij een touch up behandeling worden andere kosten in rekening gebracht.

Bij een SPMU en microblading behandeling is 1 gratis nabehandeling inbegrepen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat de huid het pigment niet goed opneemt. Dit is van tevoren niet te voorspellen. In dat geval kan een extra nabehandeling nodig zijn. Hier zijn kosten aan verbonden. Lees hier meer info.

Hoe ziet een microblading behandeling eruit?

1. Intake.

Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt er bij elke afspraak het “informed consent” formulier ingevuld (verplicht volgens de GGD-richtlijnen). Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. SPMU wordt namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen afgeraden. Mochten er vragen zijn m.b.t. bovenstaande neem dan even contact op via info@indulgebeauty.nl

2. Voortekenen.

De wenkbrauwen worden altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Er is geen ‘standaard’ vorm. Er wordt kritisch gekeken naar de bestaande wenkbrauwen en hierbij wordt een oprecht en persoonlijk advies opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Ook wordt er specifiek gekeken naar de haargroei richting van de wenkbrauwen zodat elke microblading behandeling zijn eigen unieke patroon heeft (net zoals de natuurlijke wenkbrauwen). Met verschillende meetinstrumenten en tools wordt door middel van brow mapping de ideale wenkbrauw vorm uitgemeten die perfect past bij de botstructuur, spierdikte en gelaatstrekken van je gezicht. Het uitgangspunt is om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te houden en het beste uit je eigen wenkbrauw te halen. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen zodat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten. Na het voortekenen bepalen we samen de kleur die het beste bij jouw gezicht en natuurlijke haarkleur past. Als dit geheel naar jouw tevredenheid is starten we de behandeling en worden jouw nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd.

3. Start behandeling.

Nadat de vorm en kleur zijn bepaald, starten we met de behandeling. De behandeling duurt ongeveer 2 uur. Er wordt gewerkt met een steriel verpakte (medisch getest) kunststof wegwerp microblading Pen van Swiss Color. De handstukken zijn inclusief applicator, deze worden maar eenmalig gebruikt. Ook de pigmenten zijn van Swiss Color (Zwitsers merk). Het is een schitterend merk waar veel aandacht wordt besteed aan intense research. De Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor precisie en veiligheid. Daarnaast zijn de Swiss Color pigmenten ijzeroxide vrij en vrij van PAA’s en PAKS, hierdoor gaan je wenkbrauwen niet verkleuren (ook op de langere termijn).

4. Nazorginstructies.

Voorafgaand aan de behandeling ontvang je per mail duidelijke nazorginstructies. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

5. Nabehandeling.

Tussen 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt uiterlijk de 2e nabehandeling plaats. Dit om de wenkbrauwen te perfectioneren en eventueel de kleur iets meer intensiteit te geven.

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken