Our journey

Over ons

Mijn carrière is begonnen in het kappersvak waar ik ruim 15 jaar met veel toewijding en liefde werkzaam ben geweest. Toen het na 15 jaar tijd werd voor een nieuwe uitdaging vond ik deze in de wereld van semi-permanente make-up (SPMU). In 2015 heb ik mijn opleiding tot allround SPMU specialist afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik mij kunnen specialiseren in verschillende toepassingstechnieken voor de huid, wenkbrauwen, lippen en eyeliner. Het is een dankbaar en interessant vak waarbij ik mensen langdurig mooi maak en zelfs een onzekerheid over iets in het uiterlijk weg kan nemen. 

“Het is een super creatief vak dat veel geduld, precisie en aandacht vergt. Dat maakt het zo gaaf en dat is wie ik ben.”

SPMU Trainer

Toen de kans zich voordeed om als SPMU trainer te gaan werken, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Het is geweldig om als trainer de cursisten te helpen om het beste uit zichzelf te kunnen halen zodat ze met zelfvertrouwen en met vlag en wimpel de opleiding kunnen afronden. In de 6 jaar dat ik als trainer werkzaam ben geweest, heb ik eindeloos veel vlieguren kunnen maken en ervaring opgedaan. Zo heb ik meerdere congressen op het gebied van huidverbetering, SPMU en pigmenten bijgewoond in Oostenrijk en heb ik diverse masterclasses kunnen volgen van nationale en internationale trainers. 

Ingrediënten en producten

Door de jaren heen heb ik veel geleerd over ingrediënten van pigmenten en producten en wat deze in de huid doen op langere termijn, zoals het veroorzaken van allergieën. Ik vind het daarom belangrijk om alleen producten te gebruiken die geen schadelijke ingrediënten bevatten en geen allergieën veroorzaken. Voor de SPMU behandelingen werk ik daarom met de pigmenten van Swiss Color. Omdat de pigmenten voor langere tijd in de huid blijven, vind ik het belangrijk om voor kwaliteit en veiligheid te kiezen. Deze pigmenten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. De kwaliteit van de grondstoffen in de pigmenten wordt doorlopend getest door onafhankelijke laboratoria. Zo kan iedereen behandeld worden op het gebied van SPMU en huidverbetering!

Mijn passie en mijn droom

Het les geven heeft me veel gebracht, mensen inspireren blijft fantastisch maar de behandelingen bleven toch kriebelen. Met het openen van mijn eigen salon in 2020 is mijn droom werkelijkheid geworden. Hier kan ik de behandelingen zelf uitvoeren, mensen blij maken met mijn passie en heb ik de mogelijkheid om mijn kennis en kwaliteit voor dit vak te laten zien.

“Ik geniet elke dag van dit vak omdat ik er alles in kwijt kan. Het is creatief, uitdagend en geen dag is hetzelfde. Ik vind het geweldig om te zien dat iemand blij is met het eindresultaat.”

Ik blijf vernieuwen en ontwikkelen in de salon en ben altijd op zoek naar de nieuwste trends om jou dat heerlijke ontspannen en luxe beautygevoel te geven.

Voel je welkom! Zie ik je snel?

Melody van Ligten
Melody van Ligten

Melody van Ligten

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken