Powder Brows

Wat zijn Powder Brows?

Bij Powder Brows worden de wenkbrauwen voorzien van een zacht schaduw met pigment. De Powder Brows schaduw wordt gezet van donker naar licht (ook wel Ombré genoemd). De aanzet van de wenkbrauw heeft een lichtere teint en wordt luchtiger gepigmenteerd. Het onderste gedeelte en de staart van de wenkbrauw worden donkerder gemaakt voor een natuurlijk effect. De naam zegt het al ‘Powder’ wat aangeeft dat de pigmenten op een zachte en speciale manier in de huid worden gebracht. Het resultaat van de Powder Brow techniek is een natuurlijk ogende, zachte, full looking brow look zonder harde lijnen. 

Hoelang heb ik plezier van mijn Powder Brows?

Bij alle SPMU behandelingen is het resultaat semi-permanent. Dit betekent dat Powder Brows ongeveer 2 tot 4 jaar zichtbaar blijven in de huid en onder invloed van natuurlijke celvernieuwing en UV-licht geleidelijk en gelijkmatig vervagen (zonder te verkleuren). Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kunt genieten van je SPMU. Daarnaast is het van belang dat je de wenkbrauwen goed verzorgd zoals beschreven in het nazorg advies.

Het wordt aangeraden om na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch up te geven om langer te kunnen genieten van de perfecte wenkbrauwen. Bij een touch up behandelingen worden lagere kosten in rekening gebracht.

Hoe ziet een Powder Brow behandeling eruit?

1. Intake.

Bij een SPMU behandeling is 1 gratis nabehandeling inbegrepen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat de huid het pigment niet goed opneemt. Dit is van tevoren niet te voorspellen. In dit geval kan een extra nabehandeling nodig zijn. Hier zijn kosten aan verbonden. Lees hier meer info.

Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt er bij elke afspraak een “informed consent” formulier ingevuld (verplicht volgens de GGD-richtlijnen). Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. SPMU wordt namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen afgeraden. Mochten er vragen zijn m.b.t. bovenstaande neem dan even contact op via info@indulgebeauty.nl

2. Voortekenen.

De wenkbrauwen worden altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Er is geen ‘standaard’ vorm. Er wordt kritisch gekeken naar de bestaande wenkbrauwen en hierbij wordt een oprecht en persoonlijk advies opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Met verschillende meetinstrumenten en tools wordt door middel van brow mapping de ideale wenkbrauw vorm uitgemeten die perfect past bij de botstructuur, spierdikte en gelaatstrekken van je gezicht.

Het uitgangspunt is om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te houden en het beste uit je eigen wenkbrauw te halen. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen zodat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten. Na het voortekenen bepalen we samen de kleur die het beste bij jouw gezicht en natuurlijke haarkleur past. Als dit geheel naar jouw tevredenheid is, starten we de behandeling en worden jouw nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd.

3. Start behandeling.

Nadat de vorm en kleur zijn bepaald, starten we met de behandeling. De behandeling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Er wordt gebruik van de apparatuur en pigmenten van Swiss Color (Zwitsers merk).Het is een schitterend merk waar veel aandacht wordt besteed aan intense research. De Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor precisie en veiligheid. Daarnaast zijn Swiss Color pigmenten ijzeroxide vrij en vrij van PAA’s en PAKS, hierdoor gaan je wenkbrauwen niet verkleuren (ook op langere termijn). Met Swiss Color bouwen wij jou Powder Brow laag voor laag op, totdat de gewenste intensiteit bereikt is om een natuurlijk resultaat te creëren

4. Nazorginstructies.

Voorafgaand aan de behandeling ontvang je per mail duidelijke nazorginstructies. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

5. Nabehandeling.

Tussen 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt uiterlijk de nabehandeling plaats. Dit is om de wenkbrauwen te perfectioneren en eventueel de kleur iets meer intensiteit te geven.

De voordelen van Powder Brows?

  • De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en leeftijden.
  • De Powder Brows techniek zorgt voor een natuurlijk zacht (poederig) resultaat.
  • Wakker worden met perfecte wenkbrauwen, dat scheelt tijd in de ochtend.
  • Geen beschadiging van de huid, weinig last van korstjes en is er een snelle en mooie genezing.
  • Powder Brows gaan 1,5 tot 2 jaar mee voordat er een touch up nodig is.
  • Het is zeer geschikt voor de camouflage van littekens en kale plekjes.

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken