Wat is (Semi) permanente make-up?

Wat is semi-permanente make-up (SPMU)?

Bij semi-permanente make-up wordt door middel van een machine met een ultradunne naald gewerkt die razendsnelle microperforaties maakt. Dit wordt in combinatie met een veilig pigment (vrij van ijzeroxides, PAA’s en PAKS) in de hogere lagen van de huid gebracht. Het doel van SPMU is om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen. SPMU is niet bedoeld om make-up te vervangen maar om de natuurlijke features (kenmerken) te versterken/verbeteren. Om SPMU nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap, kennis, goede pigmenten en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste. 

Voorheen was het permanente make-up tegenwoordig beter bekend als semi-permanente make-up. 

Waarom heet het semi-permanent? 

Veel mensen denken bij permanente make-up dat het echt permanent is. Dit is niet het geval het is semi-permanent en semi wil zeggen gedeeltelijk. SPMU wordt in de bovenste huidlagen van de huid geplaatst waardoor het onder invloed van de natuurlijke celvernieuwing (die gemiddeld 28 dagen duurt), UV-licht, scrubben en een eventuele peeling geleidelijk en gelijkmatig zal vervagen (zonder te verkleuren). Daarom blijft het gedeeltelijk (semi) in de huid zitten.

De houdbaarheid verschilt niet alleen per persoon maar kan ook per huidtype verschillen. Over het algemeen geldt dat voor een vette huid en grove poriën, het talg laagje (vet) de pigmenten minder goed op zijn plek houdt waardoor het pigment sneller afstoot.  Een dunne en drogere huid heeft een betere opname en houdt het pigment langer in de huid vast. 

Indicatie van houdbaarheid van de pigmentkleur in de huid, m.b.t. SPMU:

Zeer vette huid:  8 – 16 maanden.
Vette tot normale huid: 8 – 24 maanden.
Droge tot zeer droge huid: 16 – 36 maanden.

Waarom dan niet kiezen voor permanent?

Met een permanente behandeling wordt het een tatoeage. Als we ouder worden verandert onze huidstructuur, mimiek, smaak, kleur van de huid, maar natuurlijk ook de mode. Door de jaren heen hebben onze wenkbrauwen (eyeliner, lippen) een behoorlijke evolutie doorgemaakt. Als dit permanent wat geweest hadden we nooit meer rekening kunnen houden met de bovenste factoren. Dit is de reden waarom er voor een semi-permanente behandeling wordt gekozen.

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken