Swiss Color® producten

Waarom de pigmenten van Swiss Color?

Swiss Color® wordt aan alle specialisten wereldwijd verkocht. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Het is een schitterend merk waar veel aandacht wordt besteed aan intense research. De Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor precisie en veiligheid.

Daardoor werd voor mij al snel duidelijk dat de pigmenten van Swiss Color® het beste bij mij paste. Ik kies alleen voor natuurlijke en veilige producten met het beste resultaat voor mij en mijn klanten. Swiss Color® werkt met de veiligste organische pigmenten wereldwijd met de hoogste zuiverheid en vrij van ijzeroxides, PAA’s en PAKS. Ook zijn er geen minerale pigmenten en geurstoffen toegevoegd aan het pigment. Hierdoor is er geen kleurverandering zichtbaar na plaatsen, ook niet op lange termijn. Dit houdt in dat de pigmenten niet blauw of rood uit zullen slaan in de huid. 

Heb jij er wel eens over nagedacht hoe die oranje/rode wenkbrauwen ontstaan? 

Dit komt omdat ijzeroxide kleine ijzerdeeltjes zijn en deze worden in de huid gebracht. IJzer verkleurd bij de aanraking van o.a. zuurstof en water (oxidatie). Ditzelfde proces gebeurt ook in de huid, in je huid en in ons bloed zit ook water en zuurstof dus de ijzerdeeltjes gaan letterlijk roesten in de huid, vandaar o.a. de rode verkleuringen. 

Verder zijn de pigmenten vrij van conserveringsmiddelen en allergie verwekkers, dus de kans op een allergische reactie is zeer klein. De laatste jaren komen er steeds meer bewijzen dat ijzeroxide pigmenten zeer belastend zijn voor het lijf en vervelende sporen achterlaten van onder andere nikkel waardoor allergieën worden opgewekt. Door de ontwikkelingen en patenten van Swiss Color® is een allergische reactie nagenoeg uitgesloten. 

Verder werkt Swiss Color® met een veilige ingrediënten lijst voor alle pigmenten (INCI). Ook ben ik in het bezit van een Safety Data Sheet van de pigmenten waar ik mee werk. Dit is een veiligheidsinformatieblad met informatie over de ingrediënten en onderzoeksresultaten van de pigmenten en de aanbevelingen voor het veilig gebruik ervan in mijn salon. Wil je meer weten over ijzeroxides in pigmenten kijk eens op de Website van NVWA.

Swiss Color pigmenten zijn:

  • Vegan friendly.
  • Vrij van allergenen.
  • Vrij van PAA’s en PAK’s.
  • Vrij van zware metalen, ijzeroxides en geurstoffen.
  • Kleurstabiel en vervagen geleidelijk en gelijkmatig.

SPMU Machine?

Indulge werkt met het medisch goedgekeurde Swiss Color®-apparatuur en procedures. Dit Zwitserse merk wordt wereldwijd verkocht en staat bekend om hun superieure kwaliteit, veiligheid, intense research en precisie. De apparatuur wordt geproduceerd van de hoogste kwaliteit materialen en is speciaal ontwikkeld voor diverse pigmentatie toepassingen op cosmetisch en medisch gebied. De pigmenten worden middels een steriele naaldmodule van chirurgisch staal met 50 tot 150 minuscule naaldpuncties per 0,2 seconde in de bovenste huidlaag aangebracht.

Veilig en hygiënisch.

Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. In Nederland moet een SPMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Dankzij een membraan dat bij de overgang naar de bevestiging met de pen is geplaatst, kan het pigment niet terug lopen in de pen en is de apparatuur veilig en hygiënisch te gebruiken.

Klaar om een afspraak te maken?

Afspraak maken
Afspraak maken